Cà Montebello di Luigi Scarani

Cà Montebello di Luigi Scarani

Cà Montebello di Luigi Scarani ligt op de lagere heuvels in de provincie Pavia. de historie van het gebied gaat ver terug, op antieke landkaarten werd het al ” Montebello” genoemd. Het behoorde tot het Arnaboldi domein wat bekend staat als een van de meest waardevolle gebieden voor wijngaarden. De familie Scarani heeft op een gegeven moment het heft in handen genomen en sindsdien is het een echt familiebedrijf. De Scarani’s zijn al generaties lang wijnbouwers, en iedere generatie heeft meer kwaliteit toegevoegd. De eigenaar en directeur is Luigi Scarani – men noemt hem een “echte wijnmaestro”. Hij werkt samen met zijn vrouw, Ines, zijn zoon Alberto en zijn dochter Cristina. Alberto draagt zorg voor de commercie en Cristina is bijzonder creatief in het wijnmaken en heeft Oenologie gestudeerd. Deze mooie samenwerking komt echt naar buiten en reflecteert ook op de andere werknemers die een onuitputtelijke inzet vertonen. Het terroir is kalkhoudend en dit komt vooral te goede van de druiven die worden geteeld zoals Pinot Nero, een kroatische soort Barbera, Pinot Grigio, Riesling en Muscat. Ieder jaar is een begin van een nieuwe uitdaging in het zoeken naar perfectie en kwaliteit.

Wij vinden het belangrijk dat we een goede band hebben met onze leveranciers dus hoe meer we van hen weten en zij van ons hoe beter onze samenwerking gaat. Lees hieronder het interview met Alberto Scarani.

Wie ben je? Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Mijn naam is Alberto Scarani en ik ben de export manager van de Cà Montebello wijngaard. Ik ben 7 jaar geleden naar de VS verhuisd om daar de markt voor ons te verkennen. Ik ben een importbedrijfje daar begonnen om onze eigen wijnen en andere wijnen in de VS te importeren. Ik zit om en om in Italië op de wijngaard en in de VS en andere landen waar we aan verkopen.

Kun je iets over de geschiedenis van de wijngaard vertellen?
Ik zou wel een boek kunnen schrijven over het bedrijf. Mijn grootvader is hier begonnen met wijn maken in 1885 en heeft de 2de wereld oorlog doorstaan. Mijn vader heeft het overgenomen en heeft hele mooie wijnen ontdekt samen met zijn vrouw. Nu doe ik zoveel mogelijk in het bedrijf samen met mijn zus. Mijn ouders zitten nog steeds allebei in het bedrijf en mijn vader is nog de beste wijnexpert.

Wat is het belangrijkste dat je wilt delen over jullie wijnen?
Onze wijnen hebben een enorme traditie, maar we weten dit mooi te combineren met nieuwe technologieën.

Hoe zie je de toekomst van Italiaanse wijnen in het algemeen?
Italiaanse wijn is een van de belangrijkste wijnen in de wereld en iedereen praat erover. De geschiedenis van de Italiaanse wijn ligt ook nauw samen met de geschiedenis van het Italiaanse eten. Overal ter wereld zijn Italiaanse restaurants te vinden.

Wie werken er bij jullie? En kun je een korte introductie geven?
Luigi Scarani is de eigenaar  en expert van de wijngaarden en de wijnen van ons bedrijf. Ines Scarani in zijn vrouw, mijn moeder en staat hem bij als er bezoekers voor de wijngaard zijn. Cristina Scarani is mijn zus en is de oenoloog binnen ons bedrijf.

Heb je misschien een kleine anekdote of grappig verhaal over de wijngaard?
In 1997 ging ik voor het eerst naar een wijnbeurs in Chicago om daar wijn te verkopen. Ik sprak geen woord Engels en wist niks van de Amerikaanse markt. Nu is 65% van onze geëxporteerde wijn bestemd voor Amerika. Voorheen verkochten we alleen in Italië.

Ten laatste. Waarom heb je besloten met Numero-V te gaan samenwerken?
Ze zijn bij ons bezoek geweest en het waren zulke sympathieke meiden en we vinden het leuk dat ze onze wijnen op de Nederlandse markt brengen.

Als je kennis wilt maken met de wijnen van Cà Montebello di Luigi Scarani, kijk dan snel hieronder naar de wijnen die wij in ons assortiment hebben.

http://numero-v.com//wijnshop/dessert-wijn/sangue-di-giuda/

http://numero-v.com//wijnshop/rose-wijn/pinot-nero-rose-ca-montebello/

http://numero-v.com//wijnshop/rode-wijn/barbera-frizzante/

http://numero-v.com//wijnshop/rode-wijn/pinot-nero-ca-montebello/

http://numero-v.com//wijnshop/witte-wijn/ca-montebello-pinot-nero-frizzante/

Numero-V Nieuwsbrief