Chocoladedessert

chocoladedessert

Chocoladedessert!

Veel mensen kunnen niet zonder chocolade. Naast dat chocolade heel erg lekker is bevat het ook nog eens heel veel gezonde voedingsstoffen.

Chocolade speelt al heel lang een rol in de eetcultuur van Italië. Zo is er elk jaar een heus chocoladefestival in Perugia. In 2018 kan je daar van 19 tot en met 28 oktober genieten van alles wat met chocolade te maken heeft. Slapen doe je in stijl in het Etruscan Chocotel. Hier ontbreekt de chocolade uiteraard niet tijdens het ontbijt en slaap je als een roos met boven je hoofd een enorme reep chocolade.

Ook tijdens pasen kan je niet om de chocolade heen. Zo liggen de supermarkten vol met rijen paaseieren in elke vorm en maat. Ook bonbons en pralines zijn altijd overal goed verkrijgbaar.

Speciaal voor de chocolade liefhebbers onder ons hebben we een recept voor een rijk chocoladedessert met cacao, gesuikerde noten en citroen parels.

DE WIJN ERBIJ

De perfecte dessertwijn bij dit gerecht komt uit Puglia. Het gaat om Il Macaro. Als je de wijn ruikt, komen er zeker geuren van chocolade en noten naar boven. En ook karamel. Dus de perfecte wijn om te combineren met Chocolade en noten.

Benodigdheden (4 personen)

  • 2 pakjes houdbare slagroom
  • 3 repen pure chocolade van 150 gram per stuk
  • 50 gram gesuikerde noten
  • Cacaopoeder
  • een doosje citroen/limoen parels (te koop bij de groothandel)
  • siliconen muffin vormpjes
  • mixer

Bereiding

Zorg dat ongeveer een uur voordat je begint alle ingrediënten klaar liggen. De slagroom is beter te verwerken met de chocolade als deze niet meer ijskoud is.

Doe de slagroom in een hoge kom.
Smelt de chocolade. Dit kan of au bain marie (boven warm, niet kokend water smelten) of heel makkelijk in de magnetron.

Begin nu met het stijfkloppen van de slagroom en laat daar geleidelijk de gesmolten chocolade inlopen. Langzaam zul je de kleur zien veranderen.
Als de emulsie glad is en stijf begint te worden heb je genoeg gemixt.

Verdeel dit chocolademengsel over de muffinvormpjes en zet voor 2 uur in de vriezer.
Je hebt nu genoeg tijd om gesuikerde noten tot gruis te maken. 50 gram is genoeg.

Haal na 2 uur de vormpjes uit de vriezer en haal de desserts per stuk voorzichtig uit de vorm meteen op het bord waar je het op wilt serveren.
Zeef er iets cacaopoeder overheen en verdeel de plat gemaakte gesuikerde noten erover en de citroenparels.
Het zure van de parels steekt perfect af bij het zoete van het dessert.

 

 

 

 

 

Numero-V Nieuwsbrief