Gegrilde peren met honing en kaneel

Gegrilde peren met honing en kaneel

Gegrilde peren met honing en kaneel is een heerlijk nagerecht. Ook is het een lekker bijgerecht bij rood vlees. Vaak worden peren gestoofd en vooraal met Kerst is dit een traditioneel en lekker gerecht. Maar gril de peer ook eens. Door het grillen krijgt de peer een caramelachtige smaak. In combinatie met de kaneel, honing en noten is het een ware smaak explosie in je mond.

Probeer ook eens de peer te combineren met blauwe kaas zoals gorgonzola. Door het pittige van de kaas komen de zoete en zuren van de peer perfect naar boven.

DE WIJN ERBIJ

Vin Santo is een Toscaanse dessertwijn die wordt gemaakt van ingedroogde druiven. De VinSanto Chianti Classico van San Felice heeft een medium amber kleur en heeft geuren van gekonfijte abrikozen, caramel en noten. In de smaak herken je absoluut de geuren terug. Het is een perfecte combi met de gegrilde peer.

Benodigdheden (2 personen)

– 1 grote peer
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel kaneelpoeder
– 50 gram pecannoten klein gehakt
– kokosnotenolie
– zeezout

Bereiding

Snijd de peer door het midden en verwijder de zichtbare pitten, maar laat het steeltje zitten. Smeer de peren in met kokosnotenolie, doe er wat zeezout over heen en plaats de peren met de vleeskant naar beneden op de grill in de oven.

Grill de peren zo voor ongeveer 15 minuten en controleer of de peren zacht zijn geworden en of er al grillstrepen op het vlees zitten. Zo niet, dan nog zeker 5 tot 10 minuten door grillen.
Verplaats hierna de peren een slag zodat er nieuwe grillstrepen op kunnen komen en zo een kris kras patroon te krijgen. Laat ze nog 15 minuten grillen.

Meng in een kleine kom de honing en kaneelpoeder.

Haal de peren van de grill en laat afkoelen en rusten totdat ze niet meer heet zijn, maar nog wel warm en verdeel over de borden.  Verdeel het kaneel/honing mengsel over de peren en maak af met de pecannoten. Lekker met wat zeezout erover heen. Meteen lekker eten!

Numero-V Nieuwsbrief