Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana komt van oorsprong uit de streek rondom Rome, Lazio. Saltimbocca is de Italiaanse naam voor schnitzel met een vulling. Bij schnitzel denkt men meteen aan Duitsland, Oostenrijk of Noord Italie, maar ook in Zwitserland, Spanje en Griekenland is de schnitzel een populair gerecht. Bij Saltimbocca alla Romana wordt de schnitzel gewikkeld in ham met salie. Saltimbocca kan op twee manieren geserveerd worden, opgerold of gewoon plat laten. Als je Saltimbocca niet oprolt kan je de salie zien en lijk het net een klein schilderijtje.

De letterlijke betekenis van Saltimbocca is ‘Spring in de mond’. Dat verklaart eigenlijk alles. Het gerecht is bijzonder lekker dat het bijna als vanzelf in de mond springt. Wij houden ervan!

 

DE WIJN ERBIJ

Voor de wijn erbij hebben we voor een stevige jongen gekozen. Een Bolgheri Rosso. Colle Massari Bolgheri Rosso komt van een wijngaard op 100 meter hoogte. De bodem is hier zeer kalkrijk. Dit ruik je en dit komt ook zeker terug in de smaak. In de geur herken je zwarte kersen en zoete spercerijen zoals kaneel en kruidnagel en vaag nog een vleug van Balsamico. De smaak en mondgevoel is zacht van smaak met een goede balans van alcohol en zuren met gemiddelde tannines.

Benodigdheden (4 personen)

– 4 kalfschnitzels
– 8 salieblaadjes
– 8 plakjes prosciutto
– 2 eetlepels boter
– Olijfolie
– Marsala
– Zwarte peper

Bereiding

Leg de kalfsschnitzels op een snijplank. Sla de schnitzel plat totdat ze ongeveer 5mm dik zijn. Dit kan je doen met je vuisten of met een deegroller. Dek de schnitzels af met vershoudfolie voor je dit gaat doen anders blijft het vlees aan je deegroller hangen. Wrijf beide schnitzels aan beide kanten in met zwarte peper. Leg per schnitzel 2 blaadjes salie erop en 2 plakken Prosciutto.

Verhit een koekenpan met 1 eetlepel boter en een scheutje olijfolie. Bak hierin de schnitzels tot ze mooi goudbruin zijn.

Zet de pan weer op het vuur, voeg de rest van de boter en de Marsala toe en laat het mengsel pruttelen tot je een glanzende saus hebt. Giet de saus over de schnitzels.

Lekker bij de Saltimbocca zin gebakken aardappelen. Geef er partjes citroen bij om uit de knijpen over het vlees.

Buon Appetito!

Numero-V Nieuwsbrief