Scorfano con patate al forno

Scorfano con patate al forno

Scorfano con patate al forno is eigenlijk supersimpel om te maken maar zeer smaakvol. Voor erbij maken we tagliatelle van courgette en dat maakt dit gerecht ook nog eens super gezond.

Scorfano is roodbaarsfilet en wordt ook wel de schorpioen vis genoemd, dit komt vanwege zijn scherpe, giftige stekels op zijn rug. Het vlees van de roodbaars is stevig van structuur maar fijn en zoet van smaak.

DE WIJN ERBIJ

Gatto Bianco Bio heeft een bleek citroengele kleur. In de geur herkend men geel fruit en citrus. Harmonieus en delicaat met een fijne hartigheid en fijne zuren omschrijft de smaak en mondgevoel van de Gatto Bianco Bio het beste. Deze wijn past perfect bij gebakken vis.

Benodigdheden (4 personen)

  • ovenschaal
  • 4 roodbaarsfilets
  • 2 grote aardappelen
  • olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • losse teentjes knoflook in de schil (naar smaak)
  • trostomaatjes of andere kleine tomaatjes
  • 1 grote courgette

Bereiding

Bereiden vis:

Snijd de aardappelen in mooie dunne plakken en kook ze even kort. Halveer de tomaatjes.
Als de aardappelen gekookt zijn leg de plakjes dan in de ovenschaal. Hierop leg je de roodbaarsfilets. Verdeel de teentjes knoflook (let op in schil laten) en de tomaatjes over de vis en de aardappelen. Besprenkel met zeezout en zwarte peper en giet rijkelijk olijfolie eroverheen.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven op 200 graden.

Na 20 minuten de folie eraf en dan nog even 5 tot 10 minuten onder de gril, totdat het er mooi gekleurd uit ziet.

Bereiden Tagliatelle van Courgette:

Kook ruim water met een beetje zout.
Snijd de courgette in de lengte in 4 plakken. Neem vervolgens de kaasschaaf of een dunschiller en snijd over de volle lengte repen van de courgettes. Als het water kookt blancheer de courgettes dan maximaal 5 minuten in het kokende water en giet af.

Serveren:

Neem een bord en leg hier de tagliatelle van courgette op. Hierop leg je de vis uit de oven met de aardappels en de gepofte tomaatjes en gepofte knoflook.

Buon appetito!

Numero-V Nieuwsbrief