Vitello Tonato

Vitello Tonato

Vitello Tonato is misschien wel een van onze meest favoriete Italiaanse gerechten. De combinatie van het vlees en tonijnsaus werkt behoorlijk verslavend. Wij willen er in ieder geval altijd meer van hebben. Misschien is dit wel de Italiaanse variant op ‘Surf and Turf’.

Als je dit gerecht op de traditionele manier klaar maakt dan sta je minstend twee uur in de keuken. We hebben allemaal een druk leven en willen ook tijd vrij maken om met het gezin te besteden of om gewoon relaxed op de bank te hangen. Daarom hebben we voor jullie een simpele variant op dit super lekkere gerecht.

DE WIJN ERBIJ

De Vitello Tonato gaat heel goed samen met de Pinot Nero Rose van Ca Montebello. Heerlijke lichtroze bubbels in het glas!

Benodigdheden (4 personen)

Tonato-saus
–        1 blikje tonijn
–        5 el mayonaise
–        2 el kappertjes
–        3 ansjovisfilets uit blik
–        2 el olijfolie
–        zout
–        versgemalen peper

Vitello
–        200 gram plakjes kalfsfrincadeau
–        3 takjes bladpeterselie
–        2 el kappertjes
–        versgemalen peper

Bereiding

Tonato-saus
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello
Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

Numero-V Nieuwsbrief