Wijn is gezond

Wijn is gezond

Dat je niet te veel alcohol moet drinken is bekend maar er zijn ook veel positieve effecten aan het drinken van wijn. En dat wijn goed kan zijn voor de gezondheid. Natuurlijk moet je niet de hele fles in een keer achter over slaan want overal waar ‘te’ voor staat is niet goed.

Wijn drinken is goed voor je hart en met mate drinken kan helpen bij het afvallen. Je kan er vergeetachtigheid mee verminderen en je immuniteit verhogen. En het helpt ook nog eens preventief tegen het verliezen van botweefsel.

 

Geheugensteuntje

Onderzoekers hebben verschillende tests gedaan onder vrouwen rond de 70. De dames die iedere dag een glas of meer per dag dronken hadden een beter geheugen dan de dames die weinig tot niets hadden gedronken. Wijn helpt tegen verstoppingen in de bloedvaten en tegen infecties in de bloedvaten. Dit staat weer in verbinding tot het cognitieve vermogen.

 

Afvalrace

Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die iedere dag wijn drinken minder snel aankomen dan mensen die minder wijn drinken. Wijndrinkers hebben vaker een smallere taille en minder buikvet dan mensen die gedistilleerd en likeur drinken. De alcohol uit wijn kan je lichaam aansporen om calorieën te verbranden tot 90 minuten na het leegdrinken van het glas. Bier schijnt hetzelfde effect te hebben.

 

Afweersysteem

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een glas wijn per dag, vooral rode wijn, de kans op infecties van de luchtwegen, maag en darmen met 11% kan verminderen. Een half glas wijn per dag kan al helpen tegen voedselvergiftiging. Een krachtig immuunsysteem wordt onder andere opgebouwd door oxidanten. Veel groenten, zoals spinazie, broccoli, spruitjes en wortelen bevatten oxidanten. Rode wijn zit er vol mee. Drink elke dag een glas wijn en de kans dat je griep krijgt is met 40% kans gedaald.

Zo zie je maar. Een glas wijn per dag is zo slecht nog niet.

Numero-V Nieuwsbrief