Azienda Agricola Alturis

Azienda Agricola Alturis

Azienda Agricola Alturis onleent zijn naam aan het historische Friulisch woord Alturis wat zoveel betekent als: een stuk grond dat net iets boven het omringende landschap ligt.

Marco en Massimo Zorzettig vonden dit de perfecte naam voor het wijnhuis dat zij nu leiden. Zij zijn de derde generatie van een familie die een enorme ervaring heeft in wijnmaken. Het Alturis landgoed ligt midden in het noord-oosten van Italië, niet ver van Venetië en dicht bij de grenzen van Oostenrijk en Slovenië.

Hier, dichtbij Cividale del Friui, is het microklimaat uniek, de Julische Alpen beschermen het gebied tegen koude noordelijke luchtstromen. De wind die er waait komt van de Adriatische zee en is mild en heilzaam voor de druiven. Dit zijn de ideale omstandigheden voor de productie van grote wijnen en de beste kwaliteit druiven.De wijnkelder bevind zich ter hoogte van de uitlopers dicht bij Cividale del Friuli, het oude Romeinse Forum Julii.

De wijngaarden liggen op heuvelachtig gebied en op vlakke stukken. Alturis is gespecialiseerd in het maken van witte wijnen, ongeveer 70% van hun wijnen zijn wit. De overige 30% wordt er rood geproduceerd en ook mousserende wijn en Prosecco. Deze wijnen representeren de geschiedenis en de herkomst als geen ander.

Numero-V Nieuwsbrief