Collemassari

Collemassari

Broer Claudio en zus Maria Tipa vervulden hun droom toen ze hun eigen “Domaine” creëerden in Toscane. Beiden deelden samen een grote passie voor grote wijnen en het milieu. Tegenwoordig bestaat het “Domaine” van Colle massari uit 3 landgoederen: Castello diColle Massari, opgericht in 1998, Grattamacco sinds 2002 en Poggio di Sotto sinds 2011.

Castello ColleMassari werd in 1998 opgericht en maakt deel uit van de Montecucco DOC, die in het Maremma gebied ligt. Dit gebied is ideaal voor de teelt van de Sangiovese druif, en het ligt midden in het DOCG gebied van Brunello di Montalcino en Morellini di Scansano. De eerste jaargang produceerde ColleMassari in 2000. Een wijn waar ze trots op zijn.

Het landgoed ligt op de top van een heuvel met uitzicht over zee tussen Castagneto Carducci en Bolgheri. In dit gebied zijn alle producenten gericht op het maken van grote wijnen van super kwaliteit, zo ook ColleMassari. Het klimaat is droog en heeft een constante thermische afwijking aan het eind van de zomer. Het landgoed is 35 hectare groot, waarop 14 wijngaarden zijn en 3 olijfgaarden voor de productie van eigen olijfolie. De rest van het land is zeer bosrijk. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ongeveer 25 jaar. ColleMassari volgt de normen van biologische landbouw en gecertificeerd door ICEA.

Numero-V Nieuwsbrief