Le Marie Vini

Le Marie Vini

Le Marie Vini kwam dankzij een antiek document uit 27 augustus 1203 erachter dat de wijnen die toen in Eyssart – dat tegenwoordig Assarti heet – al een goede reputatie hadden en van hele goede kwaliteit waren. De goede positie van het land en het milde microklimaat heeft altijd gezorgd voor de perfecte rijping van de beste druiven. Het terroir heeft een bijzondere rode kleur en is rijk aan schaarse mineralen uit oorspronkelijke stenen. Dit is optimaal voor de druiven die hier groeien. Het geeft ze het aroma en de ongewone smaken die nergens anders te vinden zijn. Vanaf de Middeleeuwen hebben de wijnen uit dit gebied de reputatie dat ze al bij de meest gereputeerde Nobele leiders uit dit gebied op tafel stonden.

Wij vinden het belangrijk dat we een goede band hebben met onze leveranciers dus hoe meer we van hen weten en zij van ons hoe beter onze samenwerking gaat. Lees hieronder het interview met Valerio Raviola van Le Marie Vini

Wie ben je en kun je wat meer over jezelf vertellen?
Ik ben Valerio Raviolo, de eigenaar van Azienda Agricola Le Marie. Het bedrijf is 15 jaar geleden geboren omdat de wereld van de wijn altijd een grote invloed op me heeft gehad. Sinds het einde van mijn jeugd zag ik mijn vader de wijngaard verzorgen, wijn maken het product met de kopers bespreken. Mijn vader was een boer die tradiotionele methoden toepaste omdat hij kritisch was over de smaak van de lokale wijn, maar hij wilde niet zoals zijn vader en grootvader wel deden, de wijn in mandenflessen stoppen. De wijn werd gemaakt met toewijding en passie. Het persen van de druiven en de wijn laten trekken en rijpen was altijd een feest!

Kun je iets vertellen over de geschiedenis van de wijngaard?
Het bedrijf is in 2000 ontstaan, met als doel wijn te brengen uit Barge om de eer van het verleden. Sinds 2006 wordt het bedrijf gevormd  door familie met Luigina mijn vrouw en mijn zoon Daniel.
De Bargese wijntraditie is oud en mijn bedrijf heeft enkele jaren terug een rapport over het gebied gevonden waarin de wijn werd gevierd in dit gebied. Ik en mijn familie maken de wijn met toewijding, passie en liefde. Samen met Oenoloog Gianfranco Cordero, produceren we een beperkt aantal flessen tot grote vreugde van diegenen die wijnen met een uitgesproken karakter en persoonlijkheid drinken.

Wat is het belangrijkste dat je over je wijnen wilt delen?
Met onze wijnen willen we de speciale karakteristieken van ons unieke terroir en passie van ons werk overbrengen.

Hoe zie je de toekomst van Italiaanse wijn en wijn in het algemeen?
Ik kan helaas niet voorspellen wat de wijn in de toekomst gaat doen, maar ik weet wel wat ik graag zou zien gebeuren: Dat kleine wijnboeren zoals wij, uitstekende wijnen gaan maken die zijn gekoppeld aan het gebied en het terroir en op die manier beter bekend worden in het buitenland.

Wie werken er op de wijngaard? Kun je een introductie geven?
Wij hebben echt een familiebedrijf. Ik, Valerio werk er. Mijn vrouw Luigina en Daniele, mijn zoon. In de drukke periodes, zoals de oogsttijd, dan maken we gebruik van seizoenskrachten.

Waarom hebben jullie besloten om met Numero-V samen te werken?
Het is voor ons een manier om onze producten buiten Italië te promoten aan diegene die onze wijnen op de juiste manier waarderen, en dat doen ze bij Numero-v.

Kijk snel in onze wijnshop naar alle wijnen van Le Marie Vini

 

Numero-V Nieuwsbrief